God kväll

Har fullt upp denna helg, ska rida två hästar, raka en, träna i spåret (längdskidor), städa och hjälpa M som ska flytta.
Samma sak hela veckan, massor av läxor, massor av hästar, skola och träning i spåret.
Ska göra mitt yttersta den kommande veckan, för att hålla er uppdaterade, med både text och bild. :-)


Vintervila

Hej! Vädret är så himla dåligt nu, så nu och två veckor frammåt ska Blixen få ha vintervila. Han har ju gått lugnt nu i veckan så det blir perfekt. Dessutom snöar det massa just nu ute så var inte på så ridhumör idag heller, så ska det även vara kallt och snö nu ett tag. Så när jag sen börjar rida och träna han i vinter, lite senare i vinter då (  ) hoppas jag att han är pigg och glad! 
Min finaste!<3
 
//Anna

Hemma

Hemma från skolan och stallet nu, har verkligen inte hunnit blogga så sistone, haft fullt upp hela tiden!
Gick iaf jättebra mot slutet, och jag är nöjd!


true

//Anna

På väg till skolan

Nu är jag precis på väg tills skolan, och ikväll ska jag rida dressyr på Leo! :-)

/ Astrid


Kalas

Min brorsa hade kalas idag, så alla nära o kära kom hit över eftermiddan/ kvällen. Nu har alla åkt hem, och nu har jag tid till att blogga.

Red dressyr tillsammans med E idag, vi la ut lite bommar och red över dom typ 5ggr var ;)
När starna var varma bestämde vi oss för att byta häst, första gången som jag red på hennes häst. Vet inte om det gick så jäkla bra på G, men Leo var duktig iaf :)

/ Astrid


Blixen tjugofjärde november tvåtusentolv

Tog ett litet markarbetespass blandat med dressyrpass på prinsen igår. Jobbade mycket med att han skulle ta bra stöd i vänstervarvet när jag ställde han inåt och i högervarvet när jag ställde lite utåt. I början tyckte han bara att jag var jobbig och krävde massor men på slutet lossade han och trampade under sig bra och tog stöd. Den känslan var superdunderbra! Red även över bommar, satt ner i traven tills någon meter innan bomarna och då lyfte han verkligen mer på benen. Bästa ponnyn! Idag vet jag inte riktigt vad jag ska rida, kanske blir det en uteritt eller ridning på ängen, eller så får han vila, för han vilade senast i tisdags, men jag får se, kanske rider på vägarna! :D
 
 //Anna

Hemma

Hemma efter ytterligare en morgon i stallet. Spar på ridningen till sen idag, därför gick det fortare idag :-)

/ Astrid
( såhär kommer mitt schema att se ut nästan hela året ut ):


Hej!

Hej! Förlåt för dåligt uppdateringen, men jag kan inte blogga så mycket.... Dels så funkar det inte att blogga så bra från min mobil för mitt internet är typ dött på mobilen, det funkar bara ibland hemma!?!? Så ska iallafall åka in med mobilen så dom får fixa det, sen har jag haft städdag idag med familjen, ridit ponnyn har jag också gjort, gick sjukt bra! Han har börjat sätta mer muskler nu så han har blivit mycket piggare! :)
Sen känner han nog också av när jag sitter på han haha!! 
 
Men nu ska jag bara ta en myskväll med familjen så hörs vi, jag bloggar när jag har tid! :D
//Anna

Chillar @ sofaaaa

Sitter och chillar i soffan, själv! :)

/ Astrid


Lussebullar!

Jag och mamma håller på att baka lussebullar nu, så jäkla gott (dock utan russin)!

/ Astrid


Alla är olika

I världseliten tänker alla ryttare olika. Tänkte ta lite exempel på detta, då jag tycker att det är väldigt viktigt att veta att man ska gå sin egen väg, lite på sig själv, men ändå kan vara bland de bästa, eller tom. bäst.
Rolf Göran Bengtsson är väl en person som alla vet vem är? Han tex. tycker inte hästarna inte är i så stort behov av att gå i hagen, därför står hans hästar inne, och promeneras för hand några gånger om dagen.

En annan ryttare vi kan ta som exempel är Tinne Vilhelmsson Silven. När hon har lektioner för andra ryttare, kan hon ta med sig "Anton" ut, och låta honom beta samtidigt som hon instruerar sina elever.
Hennes hästar går ute på dagarna, i gräshagar, vilket är tvärtemot RGB.

Minna Telde då?
Jo, Minna är en utav mina största förebilder. Hon är otroligt noga med hur hästarna mår och har det. Hennes gäster går också ute i gräshagar på dagarna, och hennes mål med alla hästar är att de ska göra de allra svåraste rörelserna, samtidigt som dom tycker att det är ROLIGT! Och det tycker jag är otroligt viktigt, annars blir det inte, lixom naturligt och enkelt, som man vill ha det.

Hur tänker ni? Ta iaf en tankeställare om vem ni är, hur ni tycker, är det verkligen det bästa sättet, hur mår min häst, vart ni vill komma, och hur ni ska ta er dit.


/ Astrid


Frågestund

Kom igen, ställ era frågor!


Morgonpigg

Vid 06.20 gick jag upp, åt frukost osv. 06.50 åkte vi till stallet, fodrade och tog ut alla 10 hästar, dock stannade 2 inne, då jag och E bestämde oss för att rida tillsammans, så vid 07.30 gick vi ut till ridhuset och red ett svettigt dressyrpass samtidigt som mamma mockade på i stallet. När vi kom in igen, vid ca. 08.20 slängde jag ut Leo i hagen, mockade två boxar, sopade fixade vatten i hagarna, och nu är jag hemma.
Nu har det slagit mig, vad ska jag göra resten av denna dag då, pollen är ju klar redan? :)


/ Astrid


abstinens, typ!

Jag lär inte vara den enda personen i världen som har lite julabstinens typ. Alltså det är lixom jul om 1 månad och 2 dagar och det är typ plussgrader ute och ingen snö!??!, sen längtar man ju inte mindre till julen när dom gör reklam för jul-låtar på spotify.... 
 
Så ibland känner jag typ att jag vill bo i Kiruna en månad om året, alltså tills snön kommer hit. För där står det att det är 10- grader och snö!?!?! Dock står det att det ska vara kallt på första advent så lite pluss i kanten iallafall....
Dessutom från 1:a december står det att det ska vara kallt, minusgrader och snö varje dag så länge man kan se 
 
 
//Anna

Dagen

Hej igen! Var i skolan idag, slutade egentligen vid kvart över ett, men slutade vid kvart i två istället för jag passade på att göra mina inlämningsuppgifter. Sen hängde jag, Almo och Denicoo med Rebecca till klätterhallen. Det var sjukt kul att klättra dom gånger jag inte var så höjdrädd. Vet inte hur länge det var sen jag var så himla höjdrädd, alltså shitttt! Försökte nog ungefär 20 gånger innan jag kom upp till ett ställe med en soffa haha! ;) Men fixade det till slut! Sen efter det åkte jag hem, longerade Blixi och han tyckte det var skojjigt! Pigg och glad herre, höhö!
 
Aja, nu sitter jag och kikar lite på x-factor med la familia och har nyss ätit tacos, asgott! :D
 
Menmen, pusshej! 
 
Förresten, gud, alltså sjukt mycket förlåt för den urkassa uppdateringen :( Känner mig jättetaskig mot er och Astrid! :(
 
//Anna

Dagens då.

Blev lite ändrade planer, så vi hoppade lite gymnastikhoppning idag. Vi skällde upp tre hinder på ca. 60cm med vattenmatta och andra läskiga saker, och det flöt på hur bra som helst!
Han hoppade jättebra med sjukt bra flyt!
På onsdag ska jag iväg till klubben och hoppa storhäst, och på torsdag ska jag hoppa Leo för tränare, ska bli en sjukt rolig vecka!

/ Astrid


Mitt <3

Så sjukt söt!
Idag ska jag iaf. rida dressyr, hoppas att han går som klockan redan från början idag!


Frågestund

Fråga på nu få!
Alla som fråga får en länk :)


Totilas

...


Dagens ridpass

Kortfattat:
Jäkligt dryg, spänd, pigg, men fick de riktigt j*vla bra på slutet, tack o lov ;)
Världens bästa! <3

/ Astrid


Dagens outfit

Lindor: minns ej, skitsnygga iaf ;)
Schabrak: Pfiff
Sadel: Equipe Bocelli
Träns: Knights

Hjälm: Charles Owen
Byxor: Pikeur Ciara
Stövlar: mh ( Victoria high rider?)
Spö: ?
Sporrar: sprenger
Handskar: Roöckle

/ Astrid


The King

Kolla vad jag bakat! Kung lixom!

/ Astrid


Today

/ Astrid


Sadelkammaren

Tänkte visa lite bilder på vår underbara sadelkammare, med 20+ grader och varmvatten! :)


/ Astrid


Torsdag

Shit?! Är det torsdag igen?
Snacka om att den här veckan har gått fort!
Ligger i soffan med lilla vovvsingen och kollar Disney nu, och sen drar jag till "jobbet"!


/ Astrid


Dressyr 21 November

Tog ett rejält dressyrpass på Blixen idag. Började med att skritta fram ca, 7 - 8 minuter. Sen tog jag tyglarna, ställde igenom honom eftersom att han alltid är lite stelare när han vilat en dag. Hade en vänsterställning i båda varven då det är det varvet han har mest problem i. Sen travade jag igång, körde samma sak där. 
 
Satte mig ner i traven sen och flyttade ut bakdelen. Då blev han mycket finare. Ville inte stressa på med galoppen, men provade en galopp och då var det bara att börja om igen typ.... Han tappade formen och allt och det blev orytmiskt... Sen körde jag om allt och la in lite skänkelvikningar, fram-bakdelsvändningar och så och sen tog jag en galopp. Rullade några varv på en volt tills han verkligen tog ut galoppen och då berömde jag han och nöjde mig ,glad! Så han skötte sig.
 
Ska rida samma sak imorgon för då kommer han nog vara så mycket finare!
 
//Anna
 

Rakad och klar

Nu är Leo rakad och alla hästar nattade.
Det gick sådär att raka honom, så jäkla krånglig! Men nu är det äntligen över för den här gången.

/ Astrid

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3978893/images/2012/pic_50ad2278ddf2b36013001f86.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3978893/images/2012/pic_50ad2279e087c35c576086e3.jpg" class="image">


Hovslagare

:-)


Frågestund med Astrid!

Hakar på Anna då hon också har frågestund, så nu kan ni fråga oss båda! :-)


Vad jag pysslat med idag

Idag har jag fortsatt med att göra armband, så sjukt kul! :-)

/ Astrid


Hey!

Hallåå, sitter på rasten. Ska snart ha SO. Aja, men nu äre chillination lite! I eftermiddag skall jag rida Blixen ett dressyrpass. Han reds i måndags och igår vilade han så han lär va pigg. Sen lovar jag er att bli bättre på att blogga, skäms nästan! Astrid bloggar jättebra och intressant och jag bloggar bara tråkigt, men vad vill ni jag ska skriva om?
 
//Anna

Onsdagsplanerna

x jobba
x Leo ska skos
x raka Leo
x städa i stallet

Ganska mkt idag, men det är härligt!


Med vänlig hälsning, Astrid


Dagens ridpass

Red dressyr tillsammans med Kattis och Mathias i ridhuset idag. Leo var som han har varit de senaste dagarna: väldigt micklig med bettet i munnen. Red fram lite mer idag, vilket gav resultat och han slutade leka efter ca. 15 min.

För övrigt är jag jättenöjd med Leo idag, och imorgon ska han vila.

/ Astrid


New in

Har precis köpt ett par boots från Eskadron, hiss till dom!

/ Astrid


Dressyrspön

Något som jag gnällt på många gånger är dressyrspön. Jag avskyr när man rider på fyrkantspåret med spöt i ytterhanden, och spöt skrapar i väggen. Säkert någon som vart med om samma sak.
Nu har en lösning på detta "problem" kommit fram, ett ergonomiskt dressyrspö, så smart!
 
 
Vet dock inte om jag skulle köpa ett sånt, då jag sällan rider med spö, men vem vet, kanske blir det en toppsäljare?
 
/ Astrid

Im so happy!

Kolla vad jag har gjort idag, jag är ju grym!! :-)

/ Astrid


1000 år senare..

...men den är bra! :)
//Anna

3 bilder

Vilken bild är eran favorit?
 
/ Astrid
 

Morgon

Vaknade tidigt idag pga att jag hade så jäkla ont i halsen. Nu sitter jag i soffan och tittar på Sjukhuset. Snart ska jag trots allt försöka göra mig klar för att gå till "jobbet".

Ikväll ska jag dra till ponnyn och rida dressyr, och imorgon får han vila.

/ Astrid


Hiss!

Måste verkligen ta och hissa mitt nya schabrak. Älskar det! :) Dessutom tycker jag det är supersnyggt, sen är det pluss i kanten för att det inte var så dyrt. 399kr på Hööks, men det finns även på andra ställen.
 

Jag älskar min bakgrund!


Hiss

Jag älskar verkligen HV polo! Sjukt snygga grejer, bra kvalité och ett stort utbud av grejer! :)


Måndag

Hej! Idag är jag hästledig. Har mycket plugg så Pappa så pappi tar hästen idag.Han vilar. Skönt! Imorgon blir jag antingen hästfri då med eller så rider jag dressyr. 
 
Inget mer ska göras idag.
 
Btw så har jag bara varit i skolan idag. Slutade vid fyra, sen hämtade vi mina systrar och nu sitter jag här. Rörigt inlägg, men ni får stå ut, pusshej! :*

Oooops..

Blev fel bild i inlägget under, men bjuder på den bilden, så får ni den från idag här iaf :)


Så grym!

Red dressyr på Leo, och är på väg hem från stallet nu. Alla bitar föll på plats till slut, hemskt krånglig i skritten, men klart bättre än igår.
Är så sjukt nöjd med Leo, han är bäst!

/ Astrid


Lunchrast

Har varit på praoplatsen tills nu, går tillbaks till 13.00 och slutar 14.00, chill!
Nu på förmiddan har jag målat med silverfärg på några grymt snygga saker som ska säljas till Stockholm sen! :-)

Jättekul faktiskt!

/ Astrid


Globen!

Idag är det bara 14 dagar kvar till globen, helt sicko! Ska dit med Karima och Saga på lördagen den 1a December och det ska verkligen bli sjukt kul! Vi kommer gå på gala - showen på kvällen, alltså den som börjar 19.00 och slutar vid 23.00 ;)
 
Åhh, jag längtar sjukt mycket och har verkligen saknat kompisarna från ridlägret!! 
 
//Anna

Awwh <3

Kattis skickade en bild på Leo i nya boxen, nu når han äntligen över kanten på boxdörren, vilken dröm.. :-)


New in!

Har precis köpt ett par nya boots från Eskardron. Tycker personligen att dom är grymt snygga, och väl anpassade för att skydda hästen.


Så härligt

Har precis kommit hem från stallet. Red Leo i ridhuset, så sjukt fin han är!
Efter ridpasset gick jag in, duschade honom och sen kastade jag in honom i den nya boxen som är i själva huvuddelen av stallet.
Nu är våran kamera tillbaks efter lagning, och jag ska be mamma följa med till stallet och klicka lite bilder imorgon.

/ Astrid


Söndag

Idag är det söndag, och vi hade hand om stallet imorse. Alla 11 hästar ut, fodra, mocka osv. Vi fick lite hjälp av stallägaren Kattis, då det var våran första morgon i nya stallet.
Ikväll/ eftermiddag ska jag rida dressyr på Leo, i ridhuset.

Annars ser kommande veckan helt grym ut, vi har prao hela veckan, och jag ska vara hos vår granne och göra lite smycken någon timme om dagen ;) CHILL!!

Bjuder på en bild på en del av stallet som jag tog imorse.
/ Astrid


Sorry!

Alltså jag vet att designen är lite kaos men jag har utgått från en mall på min egna blogg och därför står det bara om Anna här och där, men jag ska iväg nu, men ikväll kommer hela bloggdesignen falla på plats, tanken är iallafall så! :)
 
En ny header kommer också, en med bilder såklart, men ha det kanonbra så hörs vi, pussheej!
//Anna
 

Kevin VS. Malin

 
Vem tycker ni red "räven" bäst, Malin Baryard eller Kevin Staut?
Själv tycker jag att Malin rider han bäst, men Kevin har ju inte ägt Räven så länge.
 
Malin och Reveur de Hurtebise:
 
 
Kevin Staut och Reveur de Hurtebise:


 
/ Astrid

Mitt första inlägg!

För det första, hjärtligt välkommen till AnnaoAstrid! :-)
Det är jag som är Astrid, och jag tänkte dra igång allt med att hissa litegranna.
 
Jag tänker hissa Hööks nya tränskollektion, men massor av fina träns. Detta är klart min favorit!
Tränsen är helt klart prisvärda, kanske inte den bästa kvalitén, men då priset är billigt, är tränset klart värt priset.
Detta tränset kostar 599kr, vilket jag tycker är ett passande pris.
 
ProduktbildProduktbildProduktbildProduktbild
           799kr                                  479kr                             659kr                              1 129kr
 
/ Astrid
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0